06-28458425 [email protected]

SCHOLEN IN ACTIE

Thematisch werken

Onze educatieve pakket is uitermate geschikt voor thematisch werken. Het pakket geeft volop informatie voor een wekenlang project over ‘India'. Op onze Yurls-pagina kom je de volgende thema’s tegen:

  • Oranje: School 4 Kids India, sociaal-emotionele vorming & maatschappijleer
  • Rood: algemene informatie over India
  • Paars: religie, filosofie, meditatie en astrologie
  • Geel: eten en drinken
  • Groen: natuur
  • Lichtblauw: cultuur (muziek, film, kunst, sport & spel)
  • Donkerblauw: ontspanning (kleuren, knutselen & spelletjes)

Ook deze thema's zijn afzonderlijk te gebruiken bij invulling van uw themalessen. Onze werkbladen, opdrachtkaarten en de Yurls-pagina zorgen voor een grote variëteit aan lessen/informatie. Door de gedetailleerde omschrijving op de opdrachtkaarten en de digitale ondersteuning via Yurls kunnen kinderen zelfstandig aan de slag met de kaarten.

In contact met Indiase schoolkinderen

Uw thema dichtbij de kinderen brengen? De Engelse taal beoefenen? Laat uw leerlingen in contact komen met Indiase schoolkinderen via Skype of mail. Dé manier om Nederlandse kinderen meer bij te brengen over leefomstandigheden en -gewoontes van kinderen in India. Gebracht door leeftijdgenootjes, dus begrijpelijk, op niveau en invoelbaar. School 4 Kids India fungeert als tussenpersoon in deze contacten; wij brengen kinderen met elkaar in contact en, waar nodig, mailen wij correspondentie door. Geweldig om als coördinator te ervaren met hoeveel plezier van beide kanten naar contactmomenten wordt toegeleefd.

Sponsoractie

Door gebruik te maken van ons gratis educatief pakket en te luisteren naar onze presentaties leren kinderen in Nederland heel veel over India: grensverleggend onderwijs. Ook leren ze wat maatschappelijke betrokkenheid is en dat het goed is om elkaar te helpen. Ze doen dit bv. door mee te lopen in een sponsorloop, georganiseerd door uw school. In het lespakket zijn vele tips gegeven voor het organiseren van een actiedag. In onze handleiding vindt u actiebrieven, weekbrief-/websiteteksten, actietips, sponsorformulieren, uitleg en benodigdheden voor een spelenkermis, idee´┐Żn voor een hapjes- en drankjeskraam en knutseltips. Heeft u vragen over het opzetten van een actie? Neem voor meer informatie contact op met Gerda Kappert, via telefoonnummer 06-28458425 of stuur een mail naar: [email protected].